Food & Travel

06 November 2014

LADUREE Paris.


Awww like finally! 
Merasa jugak ko berketuntang dalam hayunan mulot ku ini. Memang aku bukan lah penggemar desserts tapi pemakan la jugak. Twit! Aku sampai sekarang tak makan pavlova. Sedih tak? Tah tak rasa nak makan. 

Macaroons ni ada rasa nak makan! Cantik n kauntiti yang kecik2. So bole la telan if manis sgt pon. Selalu beli macaroons di Whisk! Empire je dolu2. Sedap. 

Tapi jangan kaget. Laduree ni belom ada pon lagi di Malaysia. 

Aku ke Paris?!!! Jengjengjeng  
Tinggi nau berangan tu babe. 

Singapore je lah! Heh. 
Lets. 


How sweet kan deco boutique nye. Jangan tatau ramai yg masuk tompang bergambar je tanpa membeli. Kelas. 


Dengan color2 pastel nya bisa bikin pusing. Cantik. Nyaman. 

Harga dia bapak mahal la. Jangan compare lah. 

Ingredients dia no wine. No alcohol. No lemak vavi. InsyAllah. 


Barang2 semua cantik2. Rasa nak beli semua. Rasa je ya? Cita2 x dak. 


Harga dia yang aku ingat la eh? 
8 ketol RM100. 
20 ketol RM200. 

RASA DIA?? MasyaAllah nikmat ALLAH. Sodap la poik. Rich. Bukan sahaja manis tapi segala flavor and bau2 an nya juga tiptop. Pure! 

Kira RM10 untuk sebijik macaroons Paris ni. Ok la kan? Even Malaysia pon banyak yang aku jumpa sebijik RM6+. So ok lah tuh. Cuma kalau tak sesuai jangan lah beli banyak2. Nanti takot tekejot. Hehe. 

Sekali seumur hidup, rela je aku mencuba apa yg aku suka. InsyAllah. Tak yah la kutok2 bebel2 and compare dengan tekak korang eh? Kegemaran orang toksah kita pertikaikan. Doa yang baik2 deh? 


Sampai ke Sarah? Tangan laju gila amik, bawak lari. Half die renyuk n masuk molot sket, half dia buang. Ya ampun nak... Sentap mami nak. Itu bukan apam balik yang awak renyuk tu nak.. Haih.

Kat mana nak dapatkan?

Sila ke 2nd flr,
Takashimaya Singapore. 

13 comments:

  1. aritu pegi paris ade try pierreherme, dah kata femes kan. ahaks. kurang manis skit rasanya berbanding laduree ni. tp gigit skit2 sbb mahal. huk huk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi rase bebaloi gak en? Jgn x rase. Kekeke. Nk jgk tau dah knapa ko femes. Now i know!

      Delete
  2. Macaroon paling glemer seaentero dunia...which comes with a price. .. Pejam mate je la kan bayar sgd 3.90 seketul... Menda sedap mmg mahal hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kn? Nk rse! Dh knape ko ni femes??? Oooo ok. Bru tau

      Delete
  3. glup...telan air liuurrr baca harga tapi bagi aku kalau makanan sedap yg jadi darah daging please no komplen kannnnn kalo dah nak mkn silakan makan ;) sekali sekala why not belanja perut kasi gembira..hehehehe..

    ReplyDelete
  4. mahalnya... aku baru ni OR beli seketul RM5 pun aku dah seranah tak sudah.. kalau harga mcm tu mau aku pengsan depan kedai.

    tapi kalau kau ckp sedap beb.. maybe aku pengsan sebab kesedapan dia jugak la.. pastu baru pengsan tak daq duit

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pagi2 celik mata gigit sbelah. Sbelah lg bg laki. Esok wat lg. sampai 19hari. 1 ketol dah pecah sarah p kerenyokkan. Romantic kn? Mhl tuuuuu. Sdap laaa. Mmg bila gigit tu terasa nyamannyaaaaaaaaaaa. Bak kate john kene ggt sket2. Pdhal rase nk lapah smua. Heh. Dugaan hidup..

      Delete
  5. wuhaa.. RM10 sebijik??? tp nak gak merasa..sabar..

    ReplyDelete
  6. xpa xpa..asal ada duit boleh mkn semua janji kita hepi
    hehehe

    ReplyDelete
  7. wah laduree ada kt spore...dlu time p london p msk harrods tp sbb tk sempat nk jln2 sgt kn so tk jmpa lak laduree dlm harrods london tu....tp dh merasa la macaron dlm harrods klcc cumanye bkn laduree la

    ReplyDelete
  8. Memang sedap..., nak gigit pun takut... ;)
    Pernah makan yg kat Harrods KLCC, memang lain sangat rasanya..., mkn separuh pun dah tak nak lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik awat sis xmo lgik? Manis sgt ke? Memang ade tuh manis sgt2 and rasa tak naik. Itu pon buat sakit kepala. Tapi yang harrods punya sy takde rasa lagik. Shud b sedap jugak tu kot. Kot la. Hihihi.. Benda alah ni pon buatnya bukan senang.. Sgt sensitip. Salah sket je mmg tak jadi. Kena punya kesabaran dan kepandaian yang tinggi. Sebab tu mahai dak?

      Delete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D