Food & Travel

20 November 2014

Takashimaya Singapore 2014


Aku turun je dari Hop On Hop Off tuh memang aku menyinggah segala mall kat Orchard tuh. Tipu la segala sangat, tapi merayau gak lah. Lalu depan Lucky Plaza tuh perghhhh dah mcm lalu kat Kotaraya. Ramai indon n filipinos.. Ramai yg gile2. Macam semut. Puas aku tahan napas. Maybe time outing dorang kot hari aku turun tuh. Singaporean banyak pakai helper filipinos aku notice. Good choice. Lepas tuh kami stop Paragon, Ion dan Takashimaya. Most aku stop kejap2 sebab dah penah pegi. Cuma aku lom masuk Takashimaya je lagik. So lets. Masa di Paragon Sarah dah tido. Kan awal2 plan ingat kan x lama jln nak balik sbab takot Sarah moody, tak berapa sihat. Sekali die tido plak dalam stroller so kami sambung la merayau. 

Sampai la ke Takashimaya baru kami jelajah 1 per 1 kedai yang hado.. 

Gambar kat atas ni SALE gila2. Apa yang SALE? Bukan Bata, bukan Cheetah. Tapi..



RL. Dalam RM90 1kasut. Murah ke tidak? Murah la kot klu dibandingkan dgn klcc. Tapi kalau beli direct USA ini la harga nya lebih kurang. Tapi cam tak comel plak dimata ku. Ramai patern ni baby boy yang pakai. 



Doc Mart ye ada SALE. Dalam kesemutan orang2 tuh ada DM, Clarks, Guess, Nike, Vans, Buffel etc. Ok la kan brand tuh? Ok sangat la jugak. Tapi tak beli pon. Cuma baju baby je aku tertarik. Hehehehe.. This time memang tak da barang mami. All for Papa and Sarah,


Pak lebai aku ni duk shop souvenir utk kawan dia. Balas org tuh bagi Harley Davidson dari europe. Kami balas dr Spore, jadi la dak? Huhuhu


Hah tuh dia after 3hrs anak dara dah bangun!


Ok ini bikin pusingggggggg! After convert jadi RM360. Murah gile la nak dibezakan personal2 shopper yang beli kat europe depa juai RM450. Kat Msia tak payah cakap la berapa. Aku geram gila. Nak carik utk Sarah 2yo tak da plak,. Paling kecik ade utk 6yo. Lain dah habih. Depa tlg carik kan ade 1 je kat MBS. Wah tak rajin aku nak p MBS. Kaki dah sakit. Argh help! Sampai nau terngiang2. Sarah belom ada sweatshirt pon lagik. ALASAN.


Ada CL jugak disini. Kerlaskan? Dengan dress up yang kampungan, mamat keje sini yang bukak2 pintu sekadar tuh macam buat muke geli2 je bila kami stop n pandang the display kasot. Well. Cenggitu la orang melayu kan meremeh kan org lain. Aku senyum je. Memang tak mampu pon nak masuk, apa tah lagi nak membeli kalau sepasang paling murah RM3000 dikaki! Hehehe. 


Laduree je lah kita beli dak? Itu je yang hadoo.. Ukur baju badan sendiri. BESOR badan aku tuh. Ahaks.

Kami sempat makan di KFC. KFC nya kat tebing2 mall je. Kecik je. Macam 1901 je kalau kat sini. So kecik tapi ramai org. Kene tumpang2 meja orang. Tapi orang kat sini memang sivic agak tinggi berbanding dari org sini. Staff and cashier ramai orang tua yang dah 55 tahun ke atas. So ko bayangkan lah kalau orang tua yang serve. Siap 'yes mam, ya mam. Anything mam.' Serius aku cakap, aku sbenarnya nak beli air je. Sekali dia tertunduk2 bercakap mcm tuh aku jadi serba salah and beli zinger burger for 2 set. LOL. Laki aku tunggu tepi tekejot tengok aku pusing ke dia bawak dulang penuh. LOL. So makan je lah. 

Memang di 7e pon sama. Ramai orang tua yang bagus2 bekerja. Kita kena ikot lah gitu. So tak la cepat nyanyok klu kat rumah tengok sinetron and dengar gossip2 anak je kan? Bila bekerja otak jadi bekerja. Ahaks.


Lepas setle semua kami pon pulang. If di Takashimaya nak amik taxi nya di tingkat 2 if tak silap. Tapi ramai gila. Dah la ala2 indoor so kete penuh macam dalam basement parking. PANAS. Berkuap. Q panjang. Sarah dah marah2. Aku pon tak larat. Dah la masa ni kaki dah rasa tak boleh berpijak bumi nyata dah ni. Ni baru betul punya ayat yang sesuai. Huhuhu. So kami keluar dari Takashimaya and amik cab di mall yang lain. Paragon kot. Lupa dah. Next door je. Tapi celah2 dia kena carik betul2.

1 lagi public transport Singapore ni turun n amik penumpang tempat dia lain2. Tak macam kita2 ni. The power of hand, angkat tgn je boleh semua public trans brenti n kita naik. NO! Lol. 
Ko angkat la, lambai la cemana pon. Dia wat dek je. Die nak kena amik kat tempat dia gak. Heh. 

1 comment:

  1. bab beli zinger 2 set tu memang epic!! hahaa..kadang2 kita memang tak sampai hati dengan benda2 tak patut kan??

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D