Food & Travel

10 January 2015

Hotel Bangi Putrajaya (Equatorial)


Ok short 1! 

Last week kami kesini untuk 2 malam. Saje mengisi masa yang ada. Anniversary sebenarnya. Nak yang vass2 rasa berkira sikit this time. Bukan sebab apa, sebab kurang bajet lah. Duit pakai banyak nak buat rmh baru. And our anniversary plak memang musim cuti skolah and new year. Memang zasss la kan die nye rate. 

Tapi bagi aku n famly tak dapat mahaal, we go for murah. After all kami bertiga yang bahagia. Cukop! Nak selindung or malu tak cukop duit??? Boring nya hidup dalam bayang2. Normal kot semua org penah alami. 

So we create our own leisure yang sangat simple tapi masyaAllah padu the fun! Syukur ya Allah. 

Dulu nama nya Equatorial Bangi, sekarang tidak lagi. Nama nya Hotel Bangi Putrajaya. Tapi semuanya sama je. Bilik and service dia sama. Tapi cuma makan dia TAK SEDAP. Equ dulu sedap. Aku dah 3,4,5 kali kot dah ke Equ sini. So bila compare bab mkn larik! Memang tak sama. And japanese restaurant dia Kampachi pon dah takde. Tkr apa tah nama. Whateverlah. 

Tapi overall tidak aku mengomel lansung kerna apa? Kerna bayaran bilik nya RM189nett 1 malam. Murah gila dengan tilam yang empuk, environment shopping sekitar bangi yang menusuk DAN SWIMING POOL nye yang anzalna. Aku mmg tertarik dgn pool die dari dulu. 

So kot ade lagi. Sila tengok agoda, direct web dia or call terus ke hotel. Compare kan harga ketiga2 nya. Ye cuti skolah plak masa tu.

Kami melangok n menghabiskan masa di IOI le. Siok weh. Ade h&m, ada mothercare, 1st butik fitflop in Msia, and tony romas. Jyeah! 

Have a great day! 

11 comments:

  1. hai awok.. <3
    tak kesahlah kan, tempat tu murah ke mahal ker, janji kita enjoy kan.. janji anak happy dapat mandi kolam.. :) kan.. hehehe

    ReplyDelete
  2. oh yeah aku dgr pool hotel ni mmg anzalna

    tapi buruk x hotel dia? sebb mcm dah lama dan tuko mngmt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hampeh gle soklan. Burok x sgt lah. Ce tgk post aku Equ Bangi yg lepaih2. Sama je. katil n bantal tetap empuk.

      Ini semua sbb hotel holiday inn dh full last min. Cis

      Delete
  3. salam beb ..
    selamat tahun baru juga ..
    kemana plan berjalan tahun ni ..
    dah semakin besar Sarah tu yer ..
    usia dah mula nak nakal tu ..

    ReplyDelete
  4. Wassalam bro.

    Tak sure nak kemana. Takot nak naik flight. BHAHAHHAA

    ReplyDelete
  5. happy new year sis...
    bosa dah sarah...

    ReplyDelete
  6. wahwahh...189 kah??murahhhh tuuu..xkisah la cuti kemn jnji kite yg bahagia..kan kan kan..

    ReplyDelete
  7. sama cam akak dear.. ada extra, pegi tpt mahal. tak de, kena lah pandai2 budjet.. yang penting kita bahagia.. i m so happy to see u in hijab..so sweet dear... MASYALLAH....

    ReplyDelete
  8. Memang fav spot zaman-zaman EQ dulu. Makanan memang heavenly sedap - lunch buffet masa weekend, dinner buffet semuanya sedap. Selection makanan pun banyakkkk. Breakfast pun sangat kebaboom! Menitik-nitik ailio bila ingatkan semula food kat sini dulu. :)

    ReplyDelete
  9. Besar dah anak dara tu ye..dah boleh wimming..lagi best bila dapat bawak dia jalan kan..Nekcik pun sama jer..ada masa kat the mines pun jadilah..orang pencen lagilah kna carik murah murah jer!!

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D