Food & Travel

03 June 2015

MyRail Coffee Seremban - The Original Kluang Railway Coffee


Last week jenjalan sekitar Bandar Sri Sendayan Seremban, Saja tetengok rumah2 and town belah sini menaik maju. Sangat maju. Uhu. Dengan plan perumahan yang cantik2, town yang bakal naik dan pesat(kot) aku rasa beruntong sapa yang beli rumah kat situ. Ahaks. 

And nak naik lagi hotel, mall etc. Wah! Ini sudah bagus sapa2 yang berdekatan. Dah la Sendayan ni in between Seremban - Sepang. So nak ke KLIA sangat dekat dan tak jam. Ke nilai pon sama. Juga berhampiran dengan Seremban 2 and Seremban town. Gah! I like.

CONFIRM warga KL memang aim this town. Sementara masih murah lagi dr harga KL kn? But murah ke kalau semua 500k ke atas? GILE! Tapi itu je yang hada. Daripada KL memang tak dapat la kan? Dengar2 dengan ada nya Club House, International School sekitar Bdr Sri Sendayan ni. So sapa yang nak grab sila. Huhuhuhu. Sementara masih murah dari KL. 


Banyak plak cita pasal Bdr Sri Sendayan ni haih. Huuhhu. Alang2 dah lalu kan? Cerita la. So makanya lalu lalang jumpa la Cafe ni. So lets try. Usha google, FB komen2 sangat memberansangkan. 5star saje..


Kedai makan yang sangat cantik dimata ku. Selesa dan bersih. So 1st impression lulus. Ngee.



SMOKING area


NON SMOKING area.
Since kami memang tak perokok. Ahaks. Memang laju je la kami duk choose this area, plus tampak selesa and privacy. Memang kesini je aku lah kan. Menconcong!


Haaa sangat bersih. Cantik! Sian ada air purifier.




Since petang tuh tak ramai orang so order status nya sangat supsap2. Laju. Tak de masalah lambat lansung. Dah la order pakai tablet ke apa tah. Canggih la. Aha. Please expect some jakun sbb sini Seremban. Jarang berlaku itu semua. Sendayan pulak lagik kan!


We ordered Nasi Ayam for Sarah.  SEDAP


Mee Kari for myself. SO-SO


Chicken Crispy(kot) for us. TAKSEDAP 


Kam Heong Chicken kot nama dia for Papa. SEDAP




Overall boleh la datang balik. Sedap la jugak. 
(nampak tak makan tak berapa best tapi boleh nak dtg lagi, sebab service and kedai dia cantik and bersih! Well done!)

Oh ya. Sebelah kedai ni nak bukak Secret Recipe plak. Untong la warga Bdr Sri Sendayan.


Ni gambar otw balik rumah. Hai la anak. Besar dah! 

Oh kalau ada yang tanya mana beli shade Poney tuh. Kami beli di Focus Point Aeon S2. Yes ada UV protection semua. Budak2 please jangan hantam keromo. Dia baru nak merasa. Huhuhu.

6 comments:

  1. wah sarah ngan spek mata cun..cpt dh besar kn

    ReplyDelete
  2. wah..... nice restaurant.....kena try nie....

    ReplyDelete
  3. masa mula2 bukak dulu dah pegi tp servis lembap sbb ramai org kot..makanan pon so so je..belakang rumah mertua je nih,hehe lepas ni blh la balik selalu, dah maju sendayan

    ReplyDelete
  4. Cntikla lukisan kartun kt dinding tu... wahh... blh ke Sarah hbis mkn nasik ayam tu sepinggan?

    ReplyDelete
  5. ada 2 ke 3 kali gak makan kat sini... ok2 jela food dia tak sedap sgt pun.. tp kuetiow dia SEDAP! ahaks

    ReplyDelete
  6. Wamboiii bergaya sunghuh anak dara ni...so sweet...nnti nenek nak jugak pinjsm spek tu ye sarah

    ReplyDelete

Komen biarlah yang tak ada kene mengena dgn org lain or JANGAN yg bersifat negative..

To Anon, lets be friend. Leave yr contact/link for us to visit.

TQ in advance~ :D