Food & Travel

10 January 2015

Hotel Bangi Putrajaya (Equatorial)


Ok short 1! 

Last week kami kesini untuk 2 malam. Saje mengisi masa yang ada. Anniversary sebenarnya. Nak yang vass2 rasa berkira sikit this time. Bukan sebab apa, sebab kurang bajet lah. Duit pakai banyak nak buat rmh baru. And our anniversary plak memang musim cuti skolah and new year. Memang zasss la kan die nye rate. 

Tapi bagi aku n famly tak dapat mahaal, we go for murah. After all kami bertiga yang bahagia. Cukop! Nak selindung or malu tak cukop duit??? Boring nya hidup dalam bayang2. Normal kot semua org penah alami. 

So we create our own leisure yang sangat simple tapi masyaAllah padu the fun! Syukur ya Allah. 

Dulu nama nya Equatorial Bangi, sekarang tidak lagi. Nama nya Hotel Bangi Putrajaya. Tapi semuanya sama je. Bilik and service dia sama. Tapi cuma makan dia TAK SEDAP. Equ dulu sedap. Aku dah 3,4,5 kali kot dah ke Equ sini. So bila compare bab mkn larik! Memang tak sama. And japanese restaurant dia Kampachi pon dah takde. Tkr apa tah nama. Whateverlah. 

Tapi overall tidak aku mengomel lansung kerna apa? Kerna bayaran bilik nya RM189nett 1 malam. Murah gila dengan tilam yang empuk, environment shopping sekitar bangi yang menusuk DAN SWIMING POOL nye yang anzalna. Aku mmg tertarik dgn pool die dari dulu. 

So kot ade lagi. Sila tengok agoda, direct web dia or call terus ke hotel. Compare kan harga ketiga2 nya. Ye cuti skolah plak masa tu.

Kami melangok n menghabiskan masa di IOI le. Siok weh. Ade h&m, ada mothercare, 1st butik fitflop in Msia, and tony romas. Jyeah! 

Have a great day!